gray concrete building at daytime

Selma Omari: Vriend, Leeftijd, Vermogen, Afkomst en meer

‘Ik zie ook heel veel online en people are making up stories and none of them are true.’

Dat was hetgeen dat Selma Omari te zeggen had over de vragen die werden gestuurd over haar moederschap. Wie de vader is, hoe de zwangerschap was, waarom ze het lange tijd heeft verborgen en hoe het met de kleine gaat, bijvoorbeeld.

Het maakt Selma Omari voor velen ineens een veelbesproken persoon. In deze blog zullen we ingaan op diverse onderwerpen waar het een en ander over bekend is. Speculaties houden wij ook niet van en dus zullen we die lekker ter zijde houden.

Wie is Selma Omari?

We kunnen ook heel goed begrijpen dat er misschien geen belletje gaat rinkelen bij de naam ‘Selma Omari’. Er zijn immers zó veel bekende Nederlanders/ influencers/ youtubers, dat het moeilijk is om overal ‘up-to-date’ over te blijven.

Maar goed, Selma Omari is een Nederlands-Marrokaanse influencer, die sinds een aantal jaar steeds bekender is geworden. Ze heeft een YouTube kanaal met al zo’n 130k volgers en op haar Instagram zijn dat er meer dan een half miljoen. Omari groeide, naar eigen zeggen, op in een progressief gezin met 1 zus. Hoewel ze in Oldenzaal was geboren, bracht ze in haar jeugd ook een tijd door in Marokko, als gevolg van de scheiding van haar ouders. Haar jeugd zette zich voort en uiteindelijk zou ze weer in Nederland belandden. Ze rondde een hbo-opleiding af, waarna een hbo-opleiding International Business & Entrepreneurship volgde.

Tegenwoordig is ze dus bezig met het opbouwen van een imperium op de socials, al is dat nog niet zo makkelijk als gedacht.

Leeftijd en afkomst

De inmiddels 29-jarige Omari (geboren: 29 mei 1994) heeft een Irakese vader en Marrokaanse dochter. Ze groeit op een islamitisch nest en zegt zelf ook nog gelovig te zijn. Haar afkomst en geloofsovertuiging maakt dat ze veel haarreacties krijgt.

Niet van mensen zonder geloof of andersgelovigen, maar juist van de meer conservatievere moslims. Waarom? Nou, Omari draagt veelal strakke kleding, is niet bang om haar lichaam te laten zien en deed bijvoorbeeld aan zoiets als plastische chirurgie. Verder zijn er veel speculaties over dat ze het bed deelt met van allerlei mannen, hoewel dat naar eigen zeggen niet waar is. Dat ze bijvoorbeeld een date met iemand heeft, betekent niet dat ze dan gelijk het bed met iemand deelt.

De overtuiging van Omari zelf is echter dat ze graag een onafhankelijke vrouw wil zijn, die zelf wel bepaald hoe ze uiting geeft aan haar geloof. Een inspiratie voor velen, maar tegelijkertijd dus ook iets dat veel commotie bij mensen oproept.

Tranen

Regelmatig zien we Omari in haar Youtube-video’s of op socials in tranen. Ze uit haar gevoelens op een manier zoals niet velen dat durven. Ze snapt bijvoorbeeld oprecht niet wat anderen het recht geeft om haar manier van geloven te bekritiseren. Ondanks alle haarreacties blijft ze overeind staan en is het dealen daarmee een manier waarop ze zelf alleen maar sterker wordt.

Vriend

Een onderwerp waar ook veel over wordt gespeculeerd, is de partner van Omari. Haar, soms, wat turbulente liefdesleven, maakt het interessant van volgers om dingen te bedenken en te verspreiden.

Boef

Een aantal jaar geleden was Omari verloofd met Rapper Boef. Echter brak ze binnen een jaar alweer de verloving. Waarom, dat wilde ze eerst voor een lange tijd niet bekendmaken. Maar, Omari heeft ook een muzikale carrière waarin ze zelf nummers uitbrengt en hier (blijkbaar) haar gevoelens in kwijt kan. Het liedje Allang zou over de verbreking van de verloving gaan.

Hoewel het liedje een succes bleek, werden de comments wederom overspoeld met ontzettend veel haat. Haat van fans van Rapper Boef, maar ook van anderen. Aan de ene kant wilde ze wel het hele verhaal vertellen, maar dit heeft ze tot op de dag van vandaag nog niet gedaan. Dit is iets wat wij natuurlijk respecteren.

Moeder geworden

Een tijd ging voorbij, waarin een vaste vriend niet echt aan de buitenwereld bekend werd gemaakt. De speculaties en reacties vlogen echter door het dak toen ze bekend maakte moeder te zijn geworden van een dochter. Het moederschap kwam voor velen als een verrassing, gezien ze het ontzettend goed verborgen hield. Helaas deelde een ziekenhuismedewerker al voor het nieuws van Selma zelf het feit dat Selma was bevallen van een dochter. Deze medewerker werd hierom later geschorst.

Omari zei dus in een opvolgende video op Youtube: ‘Ik zie ook heel veel online en people are making up stories and none of them are true.‘ Tot op de dag van vandaag is onder andere niet bekend wie de vader is en dus wie haar huidige vriend is. Wel vertelde ze in 2021 in een interview met Linda MEIDEN dat ze iemand had ontmoet, maar dat ze hem ‘lekker privé’ wilde houden. Of dit gaat om dezelfde persoon als nu in haar leven aanwezig is, is voor ons niet bekend. We hopen in ieder geval dat ze erg gelukkig is en geniet van de tijd met haar dochtertje.

Vermogen

Net als veel andere influencers is Selma Omari niet heel open over haar vermogen. Wel vertelde ze een keer dat ze eigenlijk veel te veel geld aan het uitgeven was. Geld wat ze eigenlijk niet zou moeten besteden. Tegenwoordig zou ze sparen erg leuk vinden en gelukkig worden van het vangnet dat ze hiermee creëert.

Dat influencers overigens veel geld verdienen, is allang geen geheim meer. De grootsten vragen met gemak duizenden euro’s voor één gesponsorde post. Wat de exacte tarieven zijn die Omari hanteert, is echter niet bekent. Voor die informatie zou je toch echt bij haarzelf moeten zijn. (Met de zeer aanwezige kans dat ze er niks over loslaat.) Wel is goed om te vermelden dat lang niet alle online bekendheden van hun ‘droom’ kunnen leven.

Selma Omari in de toekomst

We zijn nieuwsgierig naar wat Selma Omari ons in de toekomst zal brengen. Zullen de haarreacties uiteindelijk afnemen? Hoeveel zal ze bekend maken over haar kindje? Wanneer komen de antwoorden op alle vragen, zoals ze heeft beloofd? (Spoiler: in haar nieuwe docuserie zullen er veel van die vragen worden beantwoord).

Hoe dan ook wensen we Selma Omari vanzelfsprekend al het geluk toe met haar jonge gezinnetje.