Jill Roord: Partner, Teams, Salaris en meer

De meeste mensen denken bij voetballers gelijk aan de heren. Hoewel dit op zich niet zo gek is, is het een feit dat ons land ook heel wat bekende vrouwelijke voetballers kent. Een van de dames die bij veel mensen wel een belletje laat rinkelen is natuurlijk Jill Roord. Deze dame heeft het voor elkaar gekregen om uit te groeien tot een van de beste spelers van het dameselftal. Wel zien we dat er maar weinig mensen zijn die alle ins en outs van haar leven kennen. Wij vinden dat het tijd is dat hier verandering in komt. Om hiervoor te zorgen hebben we besloten om vandaag dé belangrijkste info over Jill Roord voor jou op een rijtje te zetten. Tijd om alles te laten zien over het bijzondere leven van deze voetbaldame!

Carrière en teams

We gaan je straks alles laten zien over de partner van Jill en over de rest van haar privéleven. Maar voor het zover is willen we je eerst wat meer laten zien over de carrière die ze ondanks haar jonge leeftijd op dit moment al achter de rug heeft. Jill Jamie Roord is geboren op 22 april 1997 in Oldenzaal. De appel valt niet ver van de boom. Ze is namelijk de dochter van de bekende voetballer René Roord. De opmars van Roord begon bij FC Twente. In het seizoen 2012/13 maakte ze haar entree in het eerste elftal. Meteen daarna schreef ze geschiedenis in de Belgisch-Nederlandse League, waarin ze haar eerste en tweede seizoen won. Roord’s stempel werd nog duidelijker in het seizoen 2015/16, toen Twente opnieuw de landstitel pakte. Met een aantal van twintig doelpunten in 24 competitiewedstrijden, verdiende ze de titel van topscorer van de competitie.

Na een glansrijke periode bij FC Twente, zette Roord haar reis voort met een transfer naar Bayern München in april 2017. Hiermee breidde ze haar horizon uit en vestigde ze zich als een internationale kracht. Arsenal werd haar volgende halte, waar ze samen met iconische spelers als Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk schitterde. Het seizoen 2020/21 begon als een triomf voor Roord, met niet één, maar twee hattricks in de eerste twee wedstrijden. Haar indrukwekkende vorm en toewijding aan het spel trokken de aandacht van VfL Wolfsburg, waar ze in 2021 haar nieuwe thuis vond. Op 6 juli 2023 zette ze haar handtekening onder een 3-jarig contract bij Manchester City Women, waarmee ze terugkeerde naar de Women’s Super League in Engeland. Deze nieuwe stap belooft opnieuw een opwindend hoofdstuk in haar al indrukwekkende carrière.

Salaris en vermogen

Het is altijd lastig om een specifiek salaris te noemen voor een voetballer nu dit afhankelijk is van heel wat verschillende zaken. Zo krijg je naast een normaal salaris ook nog eens een bonus als je goed je best hebt gedaan. Wel is het een feit dat Jill op dit moment een van de meest betaalde voetballers is binnen de Premier League als vrouw. Op dit moment wordt er geschat dat ze een salaris van ongeveer 294.000 euro per jaar verdient bij haar club. Hier komen alle sponsordeals en andere soorten extra inkomsten nog eens bij. Het eigen vermogen van Jill wordt dan ook boven de miljoen gechat, al weten we op dit moment helaas niet hoeveel geld ze precies bij elkaar heeft verdient. Wel weten we dat ze een tijdje geleden een prachtig appartement heeft gekocht.

Rol binnen het Oranje Elftal

Roord schittert niet alleen op clubniveau maar ook in het nationale elftal. Haar debuut voor Oranje vond plaats op 7 februari 2015 tegen Thailand, gevolgd door een prachtig doelpunt in de wedstrijd voor het WK 2015 tegen Estland. Het WK 2019 in Frankrijk zal altijd verbonden zijn met de naam Jill Roord. In de eerste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland zorgde ze in blessuretijd voor de winnende treffer, waarmee ze zichzelf populair maakte in het toernooi. Jill Roord is dan ook echt een voorbeeld voor jonge talenten en een bron van inspiratie voor voetballiefhebbers over de hele wereld. Haar vastberadenheid en passie voor het spel laten zien dat je ook als vrouw ver kunt komen in de wereld van deze sport. We zijn dan ook echt benieuwd wat deze dame allemaal gaat doen op het voetbalveld in de komende jaren.

De partner van Jill Roord

We zien dat er veel mensen zijn die vragen hebben over de relatie van Jill Roord. Op dit moment heeft ze een relatie met Jana Fernandez. De prachtige vriendin van Jill Roord is zelf ook een profvoetbalster en speelt voor FC Barcelona, dezelfde club waar Frenkie de Jong op dit moment speelt. Jana werd geboren op 18 februari 2002.

Maar goed, gezien er geen foto’s van het stel online komen, zijn we eigenlijk niet heel zeker over deze vermoedelijke relatie. Er worden wel geregeld reacties onder eenieders foto’s achtergelaten, die mogelijk indiceren op ‘romance’, maar dat hoeft natuurlijk ook niet alles te zeggen. Nou ja, het zou leuk voor ze zijn!

Een bron van inspiratie

Als het goed is weet je dankzij de informatie uit dit artikel al een stuk meer over het leven van Jill Roord. Het mag duidelijk zijn dat Jill Roord een dame is die echt haar weg richting de top heeft moeten vechten om te komen waar ze op dit moment staat. Door haar aanstekelijke lach en haar talent op het veld is het dan ook niet zo gek dat zij is uitgegroeid tot een van de lievelingetjes binnen de wereld van het vrouwenvoetbal. Mocht je nog meer te weten willen komen over de levens van bekende sporters dan heb je geluk. Hier op de site zijn er namelijk nog veel meer blogs te vinden die je zeker even op je gemak door zou moeten lezen!