Meike de Jong: partner, carrière, leeftijd en meer

Och, wat kunnen we toch genieten van televisie. Personen met de mooiste eigenschappen komen voorbij. Ze informeren ons, vermaken ons en proberen ons soms ergens van te overtuigen. Dat ze er dan ook nog leuk uit zien, kunnen we niet anders dan waarderen.

Eén van die knappe (letterlijk en figuurlijk) persoonlijkheden is Meike de Jong. Hoewel ze zichzelf misschien niet meer als een jongedame beschouwt, verdient ze nog zeker wel een plekje op onze website. Lees in deze blog alles wat je altijd al hebt willen weten over Meike de Jong!

Wie is Meike de Jong?

We starten maar even met een ‘oh ja, dat is zij’, want we begrijpen best dat je niet alle televisiepersoonlijkheden van naam kent.

Meike de Jong is een Nederlandse televisiepresentatrice en journaliste. Ze is bekend geworden door haar werk in de Nederlandse media. Vandaag de dag zal je haar met name kennen van haar functie als nieuwslezeres bij RTLNieuws. In ieder geval werd de dame geboren in Tilburg, maar bracht het grootste gedeelte van haar jeugd door in Drenthe. Inmiddels is ze alweer 44 jaar én terug verhuisd naar het mooie zuiden, waar ze samen met haar vriend woont.

Carrière

We springen maar gelijk door naar een interessant aspect van het leven van De Jong, namelijk haar carrière. Dus, aar ze op een blauwe maandag nog dacht om sportinstructeur te worden, zou ze een tijdje later deze droom veranderen naar journalist. Nog tijdens haar studie, kwam ze bij Omroep Brabant terecht. Ze dacht, ze solliciteert gewoon, kijkt waar het haar brengt en blijft een half jaartje, of zoiets. Uiteindelijk zou ze dertien jaar lang blijven, waar pieken, maar ook dalen de hoofdrol speelden. Die dalen bestonden bijvoorbeeld uit enorme zenuwen bij het presenteren van het nieuws of het afgebrand worden door een Hilversumse cameraploeg.

RTL Nieuws

Daarna maakte ze de overstap naar RTL. Sinds 2013 presenteert ze hier af en toe het RTL Nieuws van 19.30, maar een vaste plek is het Ontbijtnieuws, waar ze met Robbie Kammeijer en Boyan Ephraim (of één van beide) op het toneel verschijnt. Voor 2022 was dit overigens altijd Jan de Hoop, niet Robbie Kammeijer. Naast de carrière op televisie, kan je De Jong ook herkennen van alleen haar stem. Zo is ze radionieuwslezer bij een aantal radiostations en maakt ze podcasts (in opdracht).

Personalia

Nu we de loopbaan van De Jong hebben bekeken, is het interessant om te bekijken hoe haar privéleven eruit ziet. Heeft ze bijvoorbeeld een partner en, hoe oud is De Jong eigenlijk. Eeuwige jeugd zal ongetwijfeld een wens van velen zijn, maar we kunnen het niet ontkennen dat iedereen ouder wordt. We beginnen bij de leeftijd van De Jong.

Leeftijd

Volgens de mooie website waar iedereen iets aan kan bijdragen (Wikipedia) is De Jong geboren op 23 maart 1979. Dat betekent dat ze nu alweer 44 jaar is geworden. Eerlijk? Het is niet aan haar te zien. De knappe verschijning ziet er fit en gezond uit. Maar, als we haar Instagram mogen geloven, is ze dan ook regelmatig aan het sporten. Zo zie maar weer dat plezier in je werk en een gezonde levensstijl, veel kan doen voor je uiterlijke gesteldheid. Weet je wat, we plakken er even een kiekje in. Het is dan wel een kiekje van twee jaar geleden, maar doet niets teniet aan hoe ze er nu uitziet.

Partner

Voor enige tijd zou Meike de Jong een relatie hebben met Jordy Graat. Het stel ontmoette elkaar op hun (toenmalige) werk, Omroep Brabant. Het leeftijdsverschil van maar liefst 9 jaar betekende voor hen in ieder geval niets. Echter is er al langere tijd niets over hun vermoedelijke relatie gedeeld en weten we dus niet of ze nog samen zijn. Geen kiekjes op de socials en ook de afgelopen vakanties van De Jong vierde ze met haar vader en vriendinnen. Van een liefdespartner lijkt enig spoor te ontbreken. Nou ja, als ze er niet actief naar op zoek is, wie zijn wij dan om ons daarmee te bemoeien, toch?

Gezin

Voor zover wij weten heeft De Jong dan ook geen kinderen. Wél weten we dat haar broer Bram al een keer vader is geworden en dus dat De Jong tenminste tante is van één nichtje/ neefje. Het lijkt ons fantastisch om zo’n moment mee te maken, dat je broers of zussen ineens de rol van ‘ouder’ zullen aannemen. ‘Wanneer ben jij ineens zo volwassen geworden,’ denk je dan, terwijl ze al jaren op eigen benen staan.

Toekomst

We zijn benieuwd wat we nog allemaal van De Jong kunnen verwachten. Zoals veel andere televisiepersoonlijkheden, zal ze wellicht meedoen met een spelprogramma. Expeditie Robinson, Wie is de Mol?, Special Forces VIP, … De állerbekendste bekende Nederlanders beginnen wel een beetje op te raken, dus misschien wordt De Jong wel een keer gevraagd. Ach, we zijn tevreden zolang De Jong zelf tevreden is met hetgeen ze doet. We houden onze ogen open voor wat nieuws!