people sitting on chair in front of computer

Deze baan bied je veel voldoening en een goed belegde boterham

Een baan waarbij je daadwerkelijk het verschil kunt maken, door mensen in hun kracht te zetten en nieuwe inzichten te bieden, terwijl je er ook nog eens een goed belegde boterham mee verdient? Als je graag met mensen werkt en het in je hebt om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling, dan is een baan als zelfstandig coach voor jou wellicht de uitgelezen kans om een nieuwe carrière op te bouwen.

Passie voor helpen

Sommige mensen zijn geboren helpers. Ze staan altijd klaar om iemand van dienst te zijn, met woorden of met daden. Heb jij ook een passie voor helpen en put je daar bovendien veel voldoening uit? Check dan eens op de website van NONONS wat het vak van zelfstandig coach precies inhoudt en wat je precies moet doen om hierin carrière te maken. Je hebt in dit vak een grote mate van zelfstandigheid en flexibiliteit. Je deelt namelijk zelf je dagen in en je bepaalt zelf hoeveel cliënten je aanneemt en waar je deze mensen begeleidt. Dat kan in een ruimte aan huis, in een gehuurde bedrijfsruimte of online via de webcam. Dit alles stelt je in de gelegenheid om een zeer goede balans tussen werk en privéleven te helpen.

Eigen ervaringen

Vaak zijn mensen die zelf ooit een coach inschakelden extra gemotiveerd om zelf ook dit werk te gaan doen. Zij weten immers als geen ander hoe goed coaching werkt. Je komt er echt verder mee en dat gun je een ander toch ook? Wanneer je zelf veel baat hebt gehad bij coaching, beschik je al over de juiste motivatie om die kennis ook op een ander over te dragen. Het is mooi om vervolgens zelf te ervaren hoe jouw coaching leidt tot progressie bij iemand die even het spoor een beetje bijster was of niet voldoende slagvaardig was in het nemen van besluiten. Als zelfstandig coach werk je aan een positieve verbetering in het leven van de cliënt. Dat heeft uiteindelijk ook weer een positief effect op jezelf.

Specialisaties

Je kunt ervoor kiezen om een basisopleiding te volgen voor coaching in de meest brede zin van het woord. Daarna kun je direct aan de slag gaan en de opgedane kennis inzetten om inkomsten mee te genereren. Je kunt je ook eerst verder specialiseren, door je bijvoorbeeld tot relatiecoach of loopbaancoach te laten opleiden.