woman reading book and lying forward on sheet on grass beside body of water during day

Corina Bomann boeken volgorde en meer informatie

Vakantie? Lees een boek. Lekker slapen? Lees een boek. Tijd over? Lees een boek. Maar, inderdaad, dan moet je wel iets te lezen hebben. Gelukkig voor jou hebben we net alle boeken van Corina Bomann onder de loep hebben genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat het inderdaad de moeite waard is om ze te gaan lezen.

In deze blog zullen we alle boeken van Corinna Bomann op volgorde aan je vertellen. Het varieert van de volgorde van boeken in bepaalde serie, tot een volgorde van alle standalones. In ieder geval gaat het om tientallen boeken dus voorlopig ben je er nog wel zoet mee. Kijk alles op je gemak door, plan een bezoekje aan de bieb of boekenhandel en ga ervoor!

Boekenseries

We beginnen bij de volgorde van de boeken in de boekenseries die Corinna Bomann heeft geschreven. Op dit moment heeft Bomann drie series uitgebracht, maar we verwachten dat dit er in de toekomst wel meer worden. Alle series zijn namelijk inmiddels afgerond en aangezien ze een erg populaire schrijfster is, zou het aantrekkelijk zijn om er meer aan te schrijven. Nou ja, voor nu kan je het met onderstaande doen.

De kleuren van schoonheid-serie

Deze serie speelt zich af in Berlijn, Parijs en New York, in het begin van de twintigste eeuw. Je volgt in de gehele serie de jongedame Sophia Krohn. Het is een verhaal met veel onverwachte wendingen waar Sophia voor keuze’s komt te staan waarvan we wel weten dat jij ze ook niet zou willen maken. Onderwerpen als liefde, carrière en hoop staan centraal in deze boeken en het is zeker de moeite waard om te lezen.

 1. Sophia’s hoop
  Originele titel: Sophias Hoffnung
 2. Sophia’s wens
  Originele titel: Sophias Träuma
 3. Sophia’s triomf
  Originele titel: Sophias Triumph

Aan de serie blijkt een einde te zijn gebreid en er komt, naar ons weten, ook geen deel vier. Jammer, maar begrijpelijk.

Vrouwen van de Leeuwenhof-serie

In deze meeslepende verhalen worden de levens van drie vrouwen verbonden door de majestueuze Leeuwenhof. Door liefde, verlies, en kracht vinden ze hun weg in het tumultueuze Zweden van de 20e eeuw. Met levendige beschrijvingen en diepgaande personages weet Bomann de lezer keer op keer te betoveren. Een absolute aanrader voor liefhebbers van historische romans vol emotie en intrige. De vrouwen zijn immers zó verschillend, dat het elk boek ook boeiend blijft om te lezen.

 1. Agneta’s erfenis
  Originele titel: Agnetas Erbe
 2. Mathilda’s geheim
  Originele titel: Mathildas Geheimnis
 3. Solveigs belofte
  Originele titel: Solvegs Vesprechen

Het laatste boek uit deze serie is in 2021 verschenen, dus ook deze serie is al tot een einde gekomen.

Waldfriede-serie

De Waldfriede-serie, in het Duits ook wel bekend als de Die Schwestern von Waldfriede-serie is een verzameling van vier opvolgende historische romans, die zich afspelen rondom het idyllische Waldfriede-ziekenhuis in Berlijn. Je leest over de avonturen van verschillende personages die met elkaar verbonden zijn door liefde, geheimen en familiebanden. Spannend, avontuurlijk en fijn om weg te lezen. Het vierde en laatste deel van de serie, Ochtendgloren, is in 2024 uitgekomen. Je loopt dus lekker ‘bij’ met de geschreven boeken van Corinna Bomann.

 1. Gloriedagen
  Originele titel: Sternstunde
 2. Lichtpunt
  Originele titel: Leuchtfeuer
 3. Avondrood
  Originele titel: Sturmtage
 4. Ochtendgloren
  Originele titel: Wunderzeit

Nou goed, lees ze in bovenstaande volgorde en je zal het verhaal in zijn volledigheid hebben ervaren. Je zou er ook voor kunnen kiezen om ze in het Duits te lezen of te luisteren, maar ja, daar moet je dan wel zin in hebben.

Standalones

Naast deze boekenseries heeft Corinna Bomann ook nog heel veel standalones geschreven. Dit zijn boeken die niet tot een serie toebehoren en welke je dus gewoon in willekeurige volgorde en los van elkaar kan lezen. Omdat de schrijfstijl van schrijvers door de jaren heen soms verandert, is het misschien wel handig om ze op chronologische volgorde te lezen. Dan ‘groei’ je met de schrijfstijl mee, om het zo maar te zeggen. De standalones op chronologische volgorde, zijn de volgende:

 • Het vlindereiland – 2012
  Originele titel: Die Schmetterlingsinsel
 • De jasmijnzussen – 2014
  Originele titel: Die Jasminschwestern
 • De maneschijnsonate – 2014
  Originele titel: Der Mondscheingarten
 • Een wonderlijke winterreis – 2016
  Originele titel: Eine wundersame Weihnachtsreise
 • Het klaprozenjaar – 2017
  Originele titel: Das Mohnblütenjahr
 • Winterbloesem –  2017
  Originele titel: Winterblüte
 • De rozentuin – 2018
  Originele titel: Sturmherz
 • De stormroos – 2020
  Originele titel: Die Sturmrose
 • Een kamer aan zee – 2023
  Originele titel: Ein Zimmer über dem Meer
 • Een magische zomer – 2024
  Originele titel: Ein zauberhafter sommer

Ja, je ziet het goed, heel veel boeken uit verschillende jaren. Het is dus ook nog de moeite waard om enkele van deze boeken te lezen. We zouden zeggen, zoek de beschrijving op en kies de leukste uit. We snappen namelijk heus wel dat je ze niet alle tien tegelijk wil aanschaffen.

Alternatieve boeken

Als je de boeken van Corina Bomann leuk vindt, zou je ook kunnen genieten van werken van auteurs zoals Lucinda Riley, Santa Montefiore en Kate Morton. Deze auteurs staan bekend om hun meeslepende historische romans met rijke personages en boeiende verhaallijnen. Andere schrijvers die je misschien leuk vindt, zijn Sarah Jio, Kristin Hannah en Jojo Moyes, die ook bekend staan om hun emotioneel geladen verhalen en meeslepende vertelstijl. Deze auteurs bieden een vergelijkbare mix van romantiek, geschiedenis en emotionele diepgang die fans van Corina Bomann zeker zullen aanspreken. Met andere woorden, je bent nooit klaar met lezen.

Voor nu hopen we dat je voldoende bent geïnformeerd en alles hebt kunnen vinden waar naar je op zoek was. Heb je vragen? Check even de website van Corina Bomann zelf, daar is vast een plek waar je het een en ander kan vragen.