silver and diamond ring on white surface

Alles over de cast van Komt een man bij de dokter

Komt een man bij de dokter is echt zoiets waar je van houdt of je alleen maar kapot aan ergert. Dit humoristische sketchprogramma is dus alleen humoristisch, als je de grappen leuk vindt. Maar goed, er zijn talloze afleveringen opgenomen en wat het leuk maakt, is dat er overal wel een kern van waarheid in zit. Dat maakt het herkenbaar en laat je situaties toch weer vanuit een ander perspectief zien.

In deze blog ligt de main focus niet per se op de inhoud van de serie zelf, maar op de cast. We vertellen je over een aantal veelvoorkomende karakters, door wie ze worden gespeeld en wat die acteurs en actrices nog meer bijdragen aan ons film- en serielandschap. Ach, lees maar gewoon verder, dan zal je zien wat er bedoelt wordt. Alvast veel plezier!

De cast van Komt een man bij de dokter

Ach, wat zitten er toch een paar pareltjes van afleveringen tussen. Afleveringen die niet zo hadden kunnen worden, zonder de acteurs en actrices die de rollen perfect vertolkten. Het gaat onder andere om:

#1 Esther Kramer

Gespeeld door: Esmée van Kampen

Esther Kramer is een onzekere vrouw die volledig onder de duim wordt gehouden door haar man, Marco Kramer. Haar soms onnozele acties maken haar niet veel populairder bij Marco, terwijl ze toch echt wel zo haar best doet. Esmée van Kampen doet een fantastische job bij het vertolken van deze rol. Je zal haar ongetwijfeld kennen van haar andere rollen, bijvoorbeeld die in Familie Kruys. Helaas voor ons heeft ze een aantal jaar geleden besloten het roer volledig om te gooien. Ze is geen actrice meer.

#2 Marco Kramer

Gespeeld door: Ferdi Stofmeel

Een man die liever naar andere vrouwen kijkt dan naar zijn eigen vrouw. Marco Kramer maakt er vaak genoeg een potje van en lijkt soms toch nog wel gelukkig te zijn met Esther. Verder gedraagt hij zich vaak als een macho, met bier in zijn hand en voetbal op de tv. De rol wordt gespeeld door Ferdi Stofmeel, een acteur die ook een gezicht heeft die je uit duizenden herkent. Al ligt dat niet per se aan zijn gezicht, maar aan de grote hoeveelheid rollen die hij heeft gespeeld in zijn carrière. Chapeau voor Ferdi, zouden we graag zeggen.

#3 Mandy van der Spek

Gespeeld door: Marieke Westenenk

Met flamboyante outfits en iets te korte rokjes, verslindt Mandy man na man. Om een bepaalde reden gaat het vaak over seks en heeft ze daar som dan ook problemen mee. Hoe dan ook is het een personage wat de serie nog meer de serie maakt. De scènes die ze speelt zijn pakkend en heerlijk overdreven. Met andere woorden, goed gedaan, Marieke Westenenk. Je zou haar trouwens kunnen kennen van Het Huis Anubis en Mocro Maffia.

#4 Dokter Masselink

Gespeeld door: Michiel Varga

Een dokter die zeker vaker dan eens een grens passeert die eigenlijk niet zou kunnen. Niet als je de geheimhouding, de professionaliteit en het respect van een dokter hebt. Michiel Varga doet uitstekend werk bij het vertolken van deze rol. Hij kan zijn gezicht op zo’n manier laten kijken, dat je bijna gelooft dat Dokter Masselink echt is. Als dat inderdaad het geval zou zijn, zal half Nederland er met tenenkrommende gevoelens naar kijken. Wij kunnen er in elk geval wel goed hard om lachen. De ‘Komt een man bij de dokter’ is nu echt letterlijk en for real.

#5 Barbara Brouwer

Gespeeld door: Trudi Klever

Een strenge moeder, een ontevreden echtgenoot. Tja, dat is wel ongeveer hoe je Barbara Brouwer kan omschrijven. Een mooi schoolvoorbeeld van hoe je het thuis allemaal niet wil hebben, in plaats van wel. Hoe dan ook is Trudi Klever, degene die deze rol vertolkt, een bekend gezicht in de Nederlandse acteerwereld. Al moeten we zeggen dat ze ook veel aan theater doet en daar dan ook veel focus op heeft. Voor zo ver we weten speelt ze nog steeds, dus zeker een keer de moeite waar om langs te gaan en te bekijken, nietwaar?

#6 Rob, politieagent

Gespeeld door: Christopher Parren

Christopher Parren is zo’n persoon van wie iedereen hem wel van gezicht kent, maar niet precies weet hoe hij nou heet. Gelukkig kunnen we je vertellen dat hij in Komt een man bij de dokter, bekend staat als Rob en de politieagent. Je ziet hem bijvoorbeeld vaak in sketches met Marco Kramer. Een populair karakter dat in principe elk seizoen van het programma wel weer op beeld is geschreven. Zegt toch ook weer iets over hoe goed hij het doet en hoe geliefd hij is bij het publiek.

Goed, in principe kunnen we eindeloos doorgaan met omschrijven van de karakters en het zoeken naar bijbehorende sketches. Echter zijn we morgen dan nog bezig. Mocht je het leuk vinden en de smaak te pakken hebben, kijk dan eens naar sketches met Mevrouw Masselink (Mylène d’Anjou), Wim Brouwer (Patrick Stoof) of Ruud van der Spek (Leo Alkemade). Stuk voor stuk pareltjes, al zeggen we het zelf.

Het succes van Komt een man bij de dokter

Mocht je dit soort sketches helemaal niet grappig vinden, dan vraag je je misschien af waarom het bij anderen dan wél zo populair is. Nou, vaak is het omdat satirische sketches op een humoristische manier maatschappelijke kwesties aan de kaak stellen. Ze bieden een vorm van kritiek en reflectie op de samenleving, vaak met een scherpe en ironische insteek. Door middel van satire kunnen mensen op een luchtige manier omgaan met serieuze onderwerpen en zich tegelijkertijd bewust worden van bepaalde problemen. Bovendien bieden satirische sketches vaak een vorm van ontspanning en vermaak, waardoor ze geliefd zijn bij een breed publiek. Maar goed, is het niets voor jou, dan hoef je het ook zeker niet te bekijken.

Voor nu wensen we je nog een fijne dag, ennûh, kom je een grappige aflevering tegen, laat je het ons dan weten?