person holding book sitting on brown surface

Anne Jacobs boeken volgorde en meer informatie

Als iemand je ooit vraagt ‘wat moet ik doen?’, dan geef jij als antwoord ‘lezen’. Want, over welke situatie het ook gaat, het is een antwoord dat bijna altijd passend is. Verveel je je? Pak een boek. Heb je een probleem op werk? Lees een boek over bedrijfsstructuren. Kan je soms je kind wel achter het behang plakken? Zoek de ervaringen van andere ouders over die situatie op.

Natuurlijk is dat ietwat flauw, maar we hebben geen woord gelogen over het punt dat lezen wel degelijk een oplossing kan bieden. Nou ja, in deze blog zullen we je informatie geven over wat je kan doen als je je verveelt en dus een boek als vermaak kan lezen. In het specifiek zullen we ingaan op de boeken van Anne Jacobs. Zij heeft inmiddels al ontzettend veel boeken geschreven waarvan we bijna zeker weten dat jij ze ook leuk vindt. Benieuwd? Lees dan maar gauw verder!

Volgorde boeken Anne Jacbos

Anne Jacobs heeft een aantal boekenseries geschreven, evenals een paar standalones. Gezien het niet logisch is dat je series door elkaar leest, zal de volgende volgorde niet chronologisch zijn, maar op basis van de series zelf. Ach, je snapt vast wel wat we bedoelen.

Het weesmeisje-serie

Allereerst de, naar ons weten, bekendste serie die Anne Jacobs heeft het geschreven. De Het Weesmeisje-serie van Anne Jacob neemt je in ieder geval mee op een aangrijpende reis door historisch Duitsland. Centraal in het verhaal staat Marie, een weesmeisje dat haar weg zoekt in een wereld vol uitdagingen en ontberingen, waar ze ondertussen werkt voor de familie Melzers. Terwijl ze worstelt met liefde, verlies en haar eigen identiteit, onthult Jacob meesterlijk de complexiteit van menselijke relaties en de veerkracht van de menselijke geest. Een meeslepende saga die de lezers betovert en hen laat verlangen naar meer.

 1. Het weesmeisje
  Originele titel: Die Tuchvilla
 2. De moed van het weesmeisje
  Originele titel: Die Töchter der Tuchvilla
 3. De erfenis van het weesmeisje
  Originele titel: Das Erbe der Tuchvilla
 4. De terugkeer van het weesmeisje
  Originele titel: Rückkehr in die Tuchvilla
 5. De belofte van het weesmeisje
  Originele titel: Sturm über der Tuchvilla
 6. Het verlangen van het weesmeisje
  Originele titel: Wiedersehen in der Tuchvilla

Deel 6 in deze serie is de laatst-uitgebrachte, maar ook het laatste boek dat überhaupt in de serie zal verschijnen. De boeken zijn overigens redelijk dik, dus je bent nog wel even bezig om alles uit te lezen. En, niet getreurd, er zijn nog meer al bestaande boeken die je van deze vrouw kan lezen!

Het landhuis-serie

Ook aan deze serie is inmiddels een einde gebreid, maar niet minder interessant om te lezen. In deze serie volg je in ieder geval Franziska, wie na de Tweede Wereldoorlog eindelijk weer bij het landgoed Dranitz terugkomt waar ze is opgegroeid. Helaas keert ze terug zonder haar grote liefde Walter, wie ze door de oorlog uit het oog is verloren. Zal ze hem ooit nog terugzien en zal het landgoed in glorie worden hersteld? Je lees het aangrijpende verhaal in de boeken op deze volgorde.

 1. Het landhuis
  Originele titel: Glanzvolle Zeiten
 2. Storm rond het landhuis
  Originele titel: Stürmische Zeiten
 3. Hoop voor het landhuis
  Originele titel: Zeit des Aufbruchs

Het laatste boek is inmiddels al een paar jaar geleden uitgekomen, maar wederom kunnen we je nog laten verheugen op andere boeken van Anne Jacobs.

Standalones en nieuwe serie

Als we het hebben over standalones, dan kunnen we daar een aantal boeken onder schalen. Een standalone is trouwens een op zichzelf staand boek, dat geen directe vervolgen of prequels heeft en volledig op zichzelf kan worden genoten zonder voorkennis van andere werken, for your information. Maar goed, bij Anne Jacobs gaat het om:

 • Arlettes lot
  Originele titel: Die Tochter des Gerbers
 • De scheepsdochter
  Originele titel: Tage des Aufbruchs

Dat is niet het enige heugelijke nieuws dat we kunnen geven, nee, Jacobs is ook bezig met het schrijven van een nieuwe serie, genaamd De Savanne-serie. De boeken die al zijn uitgebracht, lees je in deze volgorde:

 1. Liefde op de savanne
  Originele titel: Der Himmel über dem Kilimandscharo
 2. Geluk op de savanne
  Originele titel: Sanfter Mond über Usambara

Deze serie speelt zich af in het einde van de 19e en begin van de 20e eeuw, en start in Duitsland. Je volgt de jonge Charlotte wie avontuurlijke ideeën heeft. Je leest over haar ideeën, verhuizingen, geliefdes en nog zoveel meer! Met moeite legden we het nieuwste boek aan de kant om voor jou dit artikel te schrijven…

Pseudoniem

Tot voor kort schreef Hilke Sellnick alleen maar onder pseudoniemen. Laat Anne Jacobs er nou ééntje van zijn die erg succesvol is gebleken. We vinden dit soort feitjes over boeken toch altijd wel leuk om te lezen, dus dachten dat het leuk zou zijn om het met je te delen. In ieder geval is de schrijfster al aardig op leeftijd, dus we hopen dat ze nog zo lang als mogelijk doorgaat met schrijven. We zouden het eveneens begrijpen als er wel een keertje een einde aan wordt gebreid, maar goed, dat is speculeren.

Als je trouwens hebt genoten van het lezen van deze boeken, kan je ook nog beginnen aan alle boeken van Lucinda Riley en/ of Corinna Boman. Over het algemeen zijn er meerdere overeenkomsten tussen de boeken van de schrijfster en wordt dat absoluut gewaardeerd. Dus, waar wacht je nog op? Ga gauw naar de bibliotheek, boekhandel of zoek een e-book variant op het internet! Bij deze sluiten we het artikel dan ook af, zodat we je niet langer ophouden van het ontspannen met een boek van Anne Jacobs (of iemand anders).