woman wearing mesh stockings

Chanel West Coast: vermogen, gezin, partner en meer

Soms, of misschien wel vaker dan eens, hoor je en naam waarvan je echt geen idee hebt wie het is. Waarvan de gemiddelde Gen Z’er en een deel van Gen Alfa waarschijnlijk wel het een en ander over heeft. Wij hebben al lang opgegeven om alles bij te houden, maar goed, omdat je misschien even snel moet weten wie bijvoorbeeld iemand als Chanel West Coast is, schrijven we deze blog.

In deze blog kom je inderdaad alles te weten over Chanel West Coast. We schrijven over haar carrière, haar verdiensten, maar ook over meer persoonlijke dingen als haar gezin en partner. We hopen dat je er iets aan hebt en op die manier wel kan participeren in het gesprek wat de Gen Z’er voert. Dat is natuurlijk de droom van ieder mens (grapje).

Wie is Chanel West Coast?

Na eventjes graven hebben we toch het een en ander weten te ontdekken over Chanel West Coast (is trouwens haar artiestennaam), wie werd geboren op 1 september 1988. In elk geval kwam het erop neer dat ze al op jonge leeftijd geïnteresseerd was in de entertainment industrie. Met name rapmuziek, maar ook acteren en presenteren, trokken haar aandacht. Zo heeft ze uiteindelijk in meerdere programma’s gespeeld en is ze ook wel te classificeren als een succesvol muzikant. Toch iets wat lang niet iedereen voor elkaar krijgt en zeker niet in een land als Amerika. Dat land is immers zo groot en zoveel mensen willen beroemd worden, dat het wel degelijk talent, geluk en doorzettingsvermogen vereist.

Muzikale carrière

Gefascineerd door alles wat met rap te maken heeft, begon Chanel op jonge leeftijd ook zelf met rappen. Zo rond haar twintigste levensjaar, ongeveer 2009, werden de eerste singles opgenomen. Ze deed dat veelal in samenwerking met andere artiesten, maar uiteindelijk kwam ze zelf ook met muziek. Op den duur kreeg ze de kans zich aan te sluiten bij een label en deed dat dan ook. Echter bracht ze voor dat label nooit muziek uit en besloot in plaats daarvan haar muziek als free download uit te brengen.

Even later volgde toch wel een klein hoogtepuntje in haar carrière, toen in 2012 niemand minder dan Lil Wayne haar bij zijn label voegde. Een jaar later volgde daar een indrukwekkende prestatie: ze bracht Now You Know featuring Snoop Dogg, French Montana, Ty Dolla $ign, Robin Thicke en Honey Cocaine uit. Een tweede mixtape volgde in 2015.

Relevant blijven

Tijdens haar carrière is het ook meer dan eens stil gebleven. Zo lieten beloofde albums jaren op zich wachten, om vervolgens toch nog relevant genoeg te zijn voor een aantal prachtige tours. Wanneer er nieuwe muziek wordt uitgebracht, is daarom lastig in te schatten bij Chanel. Zeggen dat iets wordt gereleased in 2016 terwijl het pas vier jaar later, in 2020, daadwerkelijk verschijnt in discutabel. Maar goed, it is what it is.

Tv-carrière

Ten tijde van haar muzikale carrière, was Chanel ook druk bezig om de televisiewereld te veroveren. Toen in 2008 Rob Dyrdek via vrienden in contact kwam met Chanel, zag hij wel wat in haar. Vervolgens verscheen ze jarenlang in Dyrdek’s Fantasty Factory op MTV. Daarnaast kreeg ze een tijdje later ook nog een vaste co-host aanstelling in de serie Ridiculousness. Die laatste serie was overigens ook in samenwerking met Dyrdek, waar het duo video’s van het internet gingen reviewen.

Hoewel ze tussendoor ook nog op een blauwe maandag begon aan acteren en in andere programma’s te zien was, kondigde Chanel in 2023 aan te stoppen met Riducolousness (het andere programma stopte al in 2015). In 2024 is het afwachten op een eigen MTV serie. We zijn erg nieuwsgierig in wat voor status ze nu op het scherm zal verschijnen.

Persoonlijke leven

Maar goed, naast haar drukke leven als muzikant, presentatrice én influencer (mag je wel zeggen met +4 miljoen volgers op Instagram), heeft ze ook nog een persoonlijk leven. Hier vertellen we nu wat meer over.

Gezin en partner

Ze heeft al jarenlang een relatie met Dom Fenison. Dom Fension, zoals in zijn Instagram biografie is te lezen, model en Realtor Rodeo Realty Beverly Hills (makelaar). Mocht je geïnteresseerd zijn in de dynamiek tussen de twee, dan kan je ervoor kiezen te luistern naar The Laugh Podcast. Tegenwoordig heeft elke influencer een podcast, dus ook zij kunnen natuurlijk niet achterblijven.

Maar goed, een podcast bekroond de liefde tussen twee mensen niet, dat doet wat anders. In hun geval is hun liefde vereeuwigd in de vorm van een dochter, genaamd Bowie Breeze Fenison. Hoewel je niet heel veel over het leven van de kleine meekrijgt, is er wel een heel Instagram-account voor haar aangemaakt. Genoeg foto’s om eens diep in de ogen van de kleine te kijken.

Conclusie

Dus, wat kunnen we concluderen over deze blog? Met hard werken, het leggen van de juiste connecties, het hebben van een grote fanbase en een beetje geluk, kan je heel ver komen in de Amerikaanse celebrity wereld. En als je het in Amerika ver schopt, kan je er bijna geld op inzetten at je in de rest van de wereld ook steeds bekender raakt. Dan weet je dat ook weer!