Amberblokjes Action & meer Budget Keuzes

Niets vervelender is als je bij iemand op bezoek komt en het hele huis ruikt naar natte hond. Gat-ver-damme. Je weet het, het is al dagen aan het regenen en die hond moet toch een keer uitgelaten worden, maar toch. De huiseigenaren mogen de geur zelf dan niet meer ruiken, heel vriendelijk voor hun gasten is het niet.

Gelukkig zijn daar de huisparfums, die elke nare geur in huis kunnen maskeren en zorgen voor een warm welkom. Een voorbeeld van een variant van een huisparfum, is een amberblokje. We vertellen je met liefde waar je deze wonderblokjes voor een schappelijke prijs kan aanschaffen. Lees je gauw verder?

Amberblokjes Action

Het zou fantastisch zijn als je de amberblokjes bij je twee-wekelijkse tripje naar de Action kon meenemen. Helaas moeten we je teleurstellen, omdat de blokjes zich (nog) niet in het assortiment van de Action bevinden. Wat we wel hebben gedaan, is het zoeken naar een zo goed mogelijk alternatief. Hetgeen dat er het dichtste bij komt, is het volgende:

Glade luchtverfrisser navulling

Prijs: €2,89

Deze luchtverfrisser kan je in een automatische spray stoppen, waarna je tot wel 60 dagen kan genieten van deze geur. En laten we nou net een geur hebben gevonden met amber. Het wordt dan wel gecombineerd met wat jasmijn, maar dat is alleen maar lekker, vinden wij. Overigens is geur best wel iets subjectiefs, dus we begrijpen dat je deze toevoeging misschien wat minder vindt. Anyway, we zullen maar gauw verder gaan, want dit is natuurlijk niet het product waar naar je op zoek was.

Klik hier om de luchtverfrisser te bekijken

Andere budget keuzes

We gaan nu over naar andere of eigenlijk überhaupt budget keuzes van amberblokjes. Voor we dat doen, vertellen we je nog even wat zo’n blokje eigenlijk is.

Een amberblokje is een klein stukje geurige hars, meestal gemaakt van amber, dat wordt gebruikt als een natuurlijk parfum of geurverspreider. Het heeft een warme en houtachtige geur. Vaak zie je dat ze in een soort bruin/ beige voorkomen, al zijn er ook steeds meer websites en winkels waar je ze ook in kleurtje kan krijgen. We zetten de verschillende soorten voor je op een rij.

Amberbokje Gert Willenburg

Prijs: €2,50 per blokje

Allereerst het Geurblokje / Amberblok original amber dat niet geheel toevallig in de aanbieding is. Van €5,00 voor €2,50, om precies te zijn. Het geurblokje is helemaal handgemaakt en komt vanuit het Midden-Oosten, namelijk Marokko. Anders dan je misschien denkt, kan je het blokje zelfs ook als lichaamsparfum gebruiken. Nu willen we niet per sé aanraden dat het echt zo’n goed idee is als je hetzelfde ruikt als je huis, maar waar een wil is, is een weg. Met andere woorden, doe gewoon lekker waar je jezelf goed bij voelt.

Klik hier om het amberblokje te bekijken

Amberblokje DKW Woonvision

Prijs: €6,50

Bijna zeven euro? Voor zo’n klein ding? Ja, zeker. Want, in dit geval krijg je er ook nog een rasp en schaaltje bij. Die rasp gebruik je om het blokje wat af te brokkelen, zodat de geur nog beter verspreid wordt. Hoewel het Cadeaupakketje amber (kleur naar keuze) een cadeautje is, is het ook heel handig voor jezelf. Je kan er zelfs voor kiezen om het geraspte in je stofzuigerzak te stoppen, zodat je met het stofzuigen door het hele huis een heerlijke geur verspreid.
Bij het pakket kan je kiezen uit verschillende kleuren en daarmee geuren. Het gaat dus vaker dan ééns niet om de originele ambergeur.

Klik hier om het amberblokje te bekijken

Amberblokje Bol.com

Hoe kan het ook anders dan dat het assortiment bij Bol. (dat is hoe de winkel tegenwoordig heet) enorm is. We hebben daarom, om het overzicht te kunnen bewaren, een prachtige selectie gemaakt van verschillende pakketten en soorten amberblokjes. Kijk maar eens:

Comforder 10 Diverse Amberblokjes

Prijs: €29,95

Niet schrikken van de prijs, want voor een kleine dertig euro heb je maar liefst 10 diverse amberblokjes in huis. Het gaat om de volgende geuren: vanille, kaneel, limoen-basilicum-citrus, roos, lavendel, jasmijn, dennenboom, amber, sandelhout & black musk. Omdat het er zoveel zijn, moet er wel wat tussen zitten wat aan jouw wensen voldoet. De overige kan je bijvoorbeeld weggeven aan iemand wie je het gunt. Je kan er ook voor kiezen om iedere kamer een andere geur te geven en daardoor je huis identiteit te geven. Ach, je komt er vast wel uit, met zo’n fantastisch voordelig pakket als deze.

Klik hier om de amberblokjes te bekijken

Amberblokje – Geurblokje – Per Stuk

Prijs: €4,10

As simple as that schaf je een nieuw amberblokje aan. In principe komt hier in zijn vaste vorm al genoeg geur vanaf. Maar, als je merkt dat de geur wat vervlogen is, schraap je er een beetje vanaf en zal het proces weer ‘opnieuw’ beginnen. Wanneer je echt een mega grote fan bent van amber, dan kan je er ook voor kiezen om het blokje op een schaaltje op de verwarming te zetten. Nu is het een soort van smeltkaars, maar dan anders. We zijn blij dat dit product ooit is overgevlogen vanuit Marokko, want poeh, wat heeft het al veel huizen goed gedaan. Nu de jouwe nog!

Klik hier om het amberblokje te bekijken

Amberblokje Zeep en Soapies

Prijs: €4,50

Wist je dat je met de Amberblokjes ook bijvoorbeeld je auto lekkerder kan laten ruiken? We raden je overigens wel aan het in een veilig bakje te stoppen. Als het dan heel erg warm is en er toch iets van smelt, wil je niet dat het op het interieur van je auto smelt. Anyway, het is een echte budget variant qua autoparfums, die al snel in de tientallen euro’s oplopen. Anderzijds kan je er natuurlijk ook nog voor kiezen om het in de woonkamer, hal of het toilet neer te leggen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Fantastisch, nietwaar?

Klik hier om het amberblokje te bekijken

Amberblokje Etos

Prijs: €3,99

We twijfelen over de ‘echtheid’ van dit amberblokje, maar je krijgt er sowieso wel een leuk zakje bij! Dit zorgt er onder andere voor dat de geur wat minder sterk is, maar je kan hem hierdoor ook leuk cadeau doen. Denk aan een schoencadeautje met Sinterklaas of een leuk presentje voor een collega die je even een hart onder de riem wilt steken. De mogelijkheden zijn eindeloos, niet alleen bij het ‘gebruik’ van het blokje, maar dus ook bij welke gelegenheid je hem geeft. Het is dan weer wel zo dat de geur van amber vrij specifiek is en het misschien moeilijk is om in te schatten of het bij die betreffende persoon past.

Klik hier om het amberblokje te bekijken

Amberblokje Selected Scents

Prijs: €4,95

Last but certainly not least, het Amberblokje ‘Patchouli’ van Selected+. Och, alleen al om de kleur verdiend dit blokje een plekje in de lijst van amberblokjes. Een prachtige, diepgroene kleur. Dit zou bijvoorbeeld prachtig staan als toevoeging aan een donkergrijze badkamer waar je een aantal planten hebt staan. We zien het he-le-maal voor ons. Mocht je geen fan zijn, kijk dan eens op de rest van de website. Je vindt er bijna alle soorten interieurproducten die iets met geur te maken hebben. Veel kijkplezier!

Klik hier om het amberblokje te bekijken

Koopgids amberblokjes

Nu is een koopgids bij amberblokjes wat minder nodig dan bijvoorbeeld bij een koelkast, maar toch zetten we hier een beknopte variant voor je neer. Lees:

  1. Authenticiteit: Zorg ervoor dat je amberblokjes koopt bij een betrouwbare en gerespecteerde verkoper. Het zou zonde zijn als je de meest slechte fabriekszooi in handen krijgt, terwijl er ook genoeg plekken zijn waar je handgemaakte varianten kan krijgen.
  2. Geur: Wanneer je aan echte amberblokjes ruikt, moet je een warme, aangename geur van hars en vanille opmerken. Als de geur te sterk is of onnatuurlijk ruikt, kan het zijn dat de blokjes zijn bewerkt of geparfumeerd. Dit zie je veelal wel vermeld staan, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
  3. Prijs: Wees bereid om meer te betalen voor hoogwaardige, authentieke amberblokjes. Als de prijs te laag lijkt te zijn in vergelijking met andere aanbiedingen, is het mogelijk dat de blokjes niet ‘echt’ zijn. Overigens is het altijd een optie om te kiezen voor een budget variant, omdat die soms bijna net zo goed blijken te zijn.
  4. Lees recensies: Voordat je amberblokjes koopt, is het een goed idee om recensies van andere kopers te lezen. Dit kan je een idee geven van de afzonderlijke geuren. Eentje die veel wordt verkocht, zal over het algemeen wel door veel mensen worden gewaardeerd.

Nou, nu kunnen we je met een gerust hart laten zoeken naar jouw perfecte amberblokje. Geniet alvast van alles dat het je zal opbrengen en we horen graag of je er net zo van geniet als wij dat doen.