white bathtub filled with water

Ontstopper Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Verstoppingen in het sanitair zijn vervelend, stressvol en voornamelijk gewoon heel erg onnodig. Althans, zo’n verstopping bestaat natuurlijk niet vanzelf, maar dat je erop zit te wachten is allesbehalve waar. Maak je geen zorgen, want wij zijn hier om je te helpen. We zullen in deze blog vertellen over van allerlei budget varianten ontstoppers. Verder voorzien we je van waardevolle inzichten, tips en adviezen over hoe je met de verstoppingen kunt omgaan en hoe je ze kunt voorkomen. We hebben het zelf al talloze keren meegemaakt en delen graag onze kennis met jou. Blijf daarom lezen tot het einde van dit artikel, zodat je ontdekt hoe je de vervelende verstoppingsproblemen in huis, op kantoor of ergens anders kan overwinnen.

Ontstopper Action

Natuurlijk is de ene ontstopper de andere niet. Je kan daarom wel begrijpen dat we bij sommige winkels, al helemaal de highlights, meerdere ontstoppers aan je laten zien. We starten bij de Action, waar we er ook inderdaad enkele varianten voor je hebben ‘uitgestald’.

Superfinn vloeibare ontstopper

Prijs: €1,42

Wanneer je de badkamer binnenloopt, ruik je het al meteen. Gat-ver-damme. De douche komt omhoog. Althans, de douche zelf niet, maar wat je ooit in het putje hebt weggespoeld wel. Sta je dan, in een soort drap met je eigen lichaamsvet, douchegel en nog meer dingen waar je eigenlijk niet aan wil denken. Gelukkig is daar de vloeibare ontstopper van Superfinn. Het enige wat je hoeft te doen, is de gel in afvoer gieten, waardoor de verstopping als het ware oplost. Dankzij de frisse geur, zal je gelijk letterlijk op adem kunnen komen. Ook je gootsteen of toilet worden met deze gel geholpen. En, om te voorkomen dat je zoonlief van 3 jaar de inhoud in zijn buikje stopt, zit er een veiligheidsdop op die hij er never nooit niet vanaf zal krijgen.

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Duo-ontstopper

Prijs: €2,88

Waarom het een duo-ontstopper heet? Nou, omdat je met deze ontstopper maar liefst twee flessen ontvangt, die je gelijktijdig in je verstopte afvoer moet gieten. Gebruik je er maar één van de twee, dan zal het allemaal niet zo effectief zijn. Zo’n duo ontstopper zie je vaak als er twee middeltjes worden gebruikt die samen zo goed werken, dat je ze pas op het moment van gebruik samen wil voegen. In ieder geval is deze ontstopper speciaal ontworpen voor de badkamer en keuken, de twee plekken waar je waarschijnlijk als eerste een ontstopping zal zien oplopen. Dus, is je toilet verstopt, dan raden we je aan naar een andere ontstopper te kijken.

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Korrelontstopper

Prijs: €1,99

In plaats van vloeibare goedjes, heb je hier te maken met korrels. Het voordeel van korrels is dat je sowieso goed kan zien waar ze in eerste instantie neerkomen. De korrels lossen op, geven een bepaalde substantie op en zullen vervolgens de verstopping tegengaan. Bij deze variant van korrels duurt het maximaal 2 minuten voor je verstopping is opgelost. Het gaat zo snel en makkelijk, alsof een kind de was kan doen. Nou ja, qua prijzen liggen alle ontstoppers bij elkaar, alleen afhankelijk van het doeleinde waar je de ontstopper in gebruikt, zal je juist wel of niet met de ene uit de voeten kunnen.

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Ontstopper Lidl

De website van de Lidl heeft normaal gesproken talloze artikelen online staan. Echter komt het weleens voor, dat ze een artikel wel op de website laten zien, maar dat deze alleen in de winkel te koop is. Dit is ook in het geval van de ontstopper zo. We laten je de ontstoppers wel zien, maar weet dat je het niet in je winkelmandje kan stoppen, om het vervolgens bij je thuis te laten bezorgen.

HG Vloeibare ontstopper

Prijs: varieert, zie in winkel voor exacte bedrag

Dus, deze ontstopper is eigenlijk niet van de Lidl, maar van het bekende schoonmaak merk HG. Al binnen 5 minuten heb je resultaat van deze ontstopper. De meest effectieve resultaten zie je echter pas na 30 minuten. Hierna spoel je de afvoer met veel koud water door et voilà, je bent klaar voor de dag. Maar, wanneer je bijvoorbeeld een toilet hebt dat niet meer doorspoelt, dan zal je wel een nacht moeten wachten. Je vult het toilet dan verder aan met warm water en het spul en zal de volgende dag weer kunnen doorspoelen. Even alles ophouden, dan maar!

P.S.: heel goedkoop is deze ontstopper eigenlijk niet, maar ja ‘HG doet wat het belooft’, toch…?

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Andere budget keuzes

We gaan verder in onze reis naar de beste budget keuze ontstopper en zullen je in deze zoektocht begeleiden. Misschien ben je op zoek naar een specifieke ontstopper voor bijvoorbeeld haren of ben je meer op zoek naar een soort van ‘standaard’ variant. Je zal er van allerlei tegenkomen.

Ontstopper De Parel

Prijs: €5,49

De bouwmarkt is ook altijd zo’n winkel waar je wel van alles voor je huis kunt halen. Niet alleen vloeren, kozijnen en verf, maar dus ook een ontstopper. In dit geval hebben we je meegenomen naar de Praxis. Zij verkopen de ontstopper van De Parel. Het is een ontstopper die met name geschikt is voor de badkamer. Je ontstop er namelijk doucheputjes, afvoer van wastafel en de buis van het bad. Gezien de snelle werking en het feit dat het product gebruiksklaar aan je wordt geleverd, kan je vrijwel direct aan de slag. Dat is fijn, want dan kan jij as soon as possible weer lekker douchen en een avondje houden gericht op je eigen verzorging.

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Ontstopper At Home

Prijs: €1,78

Wederom is deze ontstopper wel vloeibaar, maar gaat het om een gel, en niet zo’n vloeibare substantie zoals water dat bijvoorbeeld is. Specifiek deze ontstopper wil je gebruiken in de keuken en de badkamer. De gel zorgt ervoor dat het water weer wegloopt, maar om hier zeker van te zijn, is het handig dat je de gebruiksaanwijzing volledig volgt. Oh ja, als je vaker met een dergelijk probleem kampt of het altijd ‘voor het geval dat’ in huis wil hebben, dan is het misschien een aanrader om de bulk-verpakking aan te schaffen. Hier krijg je er gelijk 12 flessen van, voor een voordelige prijs. Geen enkel badkamerafvoer of afvoer in de keuken bij jou in de buurt, zal ooit nog voor een langere tijd verstopt zijn. Trouwens, met ‘verstopt’ bedoelen we niet per se het punt dat het water helemaal niet meer wegloopt. Je kan een verstopper ook al gebruiken als het water heel traag wegloopt.

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Ontstopper Cleany

Prijs: €3,79

Het ‘vervelende’ aan het woord ontstopper is dat mensen er verschillende ideeën bij hebben. Wij zijn er vanuit gegaan dat er een ontstopper goedje wordt bedoelt, waar we anderzijds ook goed kunnen begrijpen als het om een mechanische ontstopper gaat. Je weet wel, zo’n houten staaf met een rubberen half rondje aan het uiteindje. Daarom geven we ook nog die optie, zo helemaal aan het einde van onze lijst. Doe ermee wat je wil, zo’n ding is namelijk niet per definitie nodig om aan te schaffen, maar de mogelijkheid geven kan natuurlijk altijd.

Klik hier om de ontstopper te bekijken

Koopgids ontstopper

Gezien we je graag de mogelijkheid tot genoeg keuze geven, vinden we het wel zo netjes dat we dan ook laten weten waar je eigenlijk om moet letten, bij zo’n ontstopper. De ene ontstopper is de andere niet en het zou zonde zijn als je op voorhand al de verkeerde aanschaft. Vandaar deze beknopte koopgids met een aantal punten waar je alert op dient te zijn. Lees:

 • Veiligheid
  Lees altijd de instructies en waarschuwingen op de verpakking van de ontstopper. Chemische ontstoppers kunnen gevaarlijk zijn en moeten met zorg worden gebruikt. Zorg voor voldoende ventilatie en gebruik beschermende kleding zoals handschoenen en een veiligheidsbril.
 • Doel
  Bedenk waarvoor je de ontstopper nodig hebt. Is het voor een verstopte gootsteen, toilet, douche of afvoer? Je wil een ontstopper die geschikt is voor het specifieke probleem dat je wilt oplossen. En ja, het ontstoppen van een toilet kan wel degelijk anders zijn dan het ontstoppen van je doucheputje.
 • Milieu
  Bedenk waarvoor je de ontstopper nodig hebt. Is het voor een verstopte gootsteen, toilet, douche of afvoer? Zorg ervoor dat de ontstopper geschikt is voor het specifieke probleem dat je wilt oplossen.
 • Opslag
  Bewaar de ontstopper buiten het bereik van kinderen en op een koele, droge plaats zoals aangegeven op de verpakking. Wanneer iemand het wel per ongeluk inslikt of als het goedje in contact komt met de ogen, is het absoluut raadzaam je dokter te notificeren.
 • Preventie
  Misschien wat overdreven om te zeggen, maar voorkomen is beter dan genezen. Probeer verstoppingen te voorkomen door geen grote hoeveelheden vet, haar of vreemde voorwerpen in afvoeren of toiletten te laten gaan.

Zo, over deze punten had je waarschijnlijk al wel nagedacht, maar nu weet je het tenminste allemaal zeker. Fijn, toch?