purple flowers on paper

Originele ideeën voor zelfgemaakte cadeaus voor jongedames

Wanneer iemand een cadeau zelf maakt, heeft dat eigenlijk altijd wel een speciale betekenis. Met name als ze met liefde en zorg zijn gemaakt, scoor je punten. Al helemaal als het van vrouw naar vrouw gaat, want op de een of andere manier weten zij dat toch altijd wat beter te waarderen. Voor de gever straalt het iets van individualiteit uit, de ontvanger zal genieten van uniciteit.

Maar goed, mocht je dit weleens willen doen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen, dan is het wel handig wat je dan moet doen. In deze blog zullen we de inspiratie geven voor zelfgemaakte cadeaus. We zouden zeggen, kopieer het 1-op-1 óf kies ervoor het ietwat aan te passen naar eigen smaak. Either way zal je wel goed zitten, tenminste, daar gaan we vanuit!

Waarom zelf maken?

Nu vraag je je misschien af waarom je überhaupt de moeite zou nemen om een cadeau zelf te maken. Een meisje van 18 is waarschijnlijk erg duidelijk in het cadeau dat ze wil, dus waarom zou je daar van afwijken? Nou, sowieso biedt het een persoonlijk tintje dat moeilijk te vinden is in commerciële geschenken. Bovendien kan je met zelfgemaakte cadeaus de smaak, stijl en interesses van de jongedame perfect afstemmen, wat reguleert in een echt op maat gemaak geschenk. Het is een cadeau waarvan wordt onthouden dat het ooit gekregen en gegeven is. Anders dan het zoveelste setje met douchegel, die na een aantal maanden (geleegd) in de prullenbak verdwijnt. Dus, zelf maken die handel!

Essentiële benodigdheden

Voordat je begint met het maken van zelfgemaakte cadeaus, is het belangrijk dat je een aantal basismaterialen bij hand hebt. Afhankelijk van het type geschenk dat je wil maken, kunnen deze materialen natuurlijk variëren, maar een basis is altijd handig. Denk aan:

  • lijm
  • scharen
  • verf
  • kralen
  • stof
  • papier (voor kaartje)
  • pen
  • potlood
  • gum
  • etc.

Nadat je hebt ge-established wat je gaat maken, kan die lijst worden uitgebreid naar meer interessante spullen. Duik een winkel als de Action in en je zal gegarandeerd geïnspireerd raken om iets te maken óf iets toe te voegen aan je idee. Mogelijk kan een lokaal winkeltje in zoiets als garen en stoffen of een hobby-winkel je ook voorzien in het een en ander.

Zelfgemaakte cadeau-ideeën.

We stappen nu over op hetgeen waar alles om draait, en dat zijn de cadeau ideeën voor zelfgemaakte items. Hierbij hebben we meteen een uitgebreide omschrijving gemaakt, zodat je exact weet waar je aan toe bent.

#1 Handgemaakte sierraden

Een eenvoudig maar elegant geschenkidee is het maken van armbanden van kralen. Kies kralen in favoriete kleuren of stijlen van de jongedame en maak er een uniek ontwerp van, dat past bij haar persoonlijke smaak. Zo heb je letterlijk, dan wel niet figuurlijk een cadeau dat zo uniek is, dat het alleen bij haar past. Je zou natuurlijk ook een ringetje of kettinkje kunnen maken, maar waarschijnlijk vereist dat iets meer benodigdheden, vaardigheid en gereedschap.

#2 Gepersonaliseerde fotolijst

Misschien hebben jullie met elkaar wel een favoriete foto. Deze foto bevestigd de mooi, sterke relatie die jullie hebben met elkaar, of dat nou vriendschappelijk, romantisch of collegiaal is. Hoe leuk is het dan om die foto cadeau te doen, in een lijstje welke je hebt gepersonaliseerd. Een lijstje dat zo uit de winkel komt, is namelijk ook maar zo saai, nietwaar? Versier een eenvoudige lijst met foto’s, stickers of verf die de interesses en herinneringen van de jongedame weerspiegelen en klaar ben je!

#3 Decoratieve kaarsen

Op het gebied van kaarsen kan je wel het een en ander. Zo kan je normale kaarsen verven, maar is het ook mogelijk om je eigen geurkaarten te maken. Gebruik geurige oliën zoals lavendel en vanille om een kalmerende ambiance te bieden. Perfect voor de tijd waarin de jongedame studeert of gewoon eens heerlijk wil ontspannen. Mogelijk zou je er ook voor kunnen kiezen om kaarsen met kaarsvet te maken. Dit geeft een grappig, druiperig effect, wat op den duur misschien loslaat, maar for the time being is het ‘het’.

#4 Zelfontworpen kleding

Personaliseer een eenvoudig T-shirt met textielverf of -markers. Je kan daarbij favoriete citaten, illustraties en zelfs initialen toevoegen voor een uniek kledingstuk. Eentje die ineens dus een stuk persoonlijker is. Zoiets is wellicht leuk om te geven bij een afscheid, waardoor de jongedame wordt herinnert aan de plek waar ze zich jarenlang heeft ingezet, op wat voor manier dan ook.

Mocht je echt gedreven zijn in het naaien of iets in die trant, dan zou je kunnen overwegen om lekker achter de naaimachine te duiken en een prachtige jurk (of wat anders) in elkaar te zetten. Klinkt fantastisch, is fantastisch en blijft fantastisch.

#5 Notitieboek

Dit idee zagen we laatst ergens voorbijkomen: schaf een notitieboek aan, schrijf er een persoonlijke brief in en nodig haar in die brief om terug te schrijven. Zo hebben jullie straks een verzameling aan brieven welke prachtig is om te bewaren. Het enige nadeel is alleen wel dat uiteindelijk maar één iemand dat notitieboek kan houden. Maar goed, als je het lang genoeg volhoudt kan het volgende boekje naar de ander. Het is misschien niet echt creatief in de zin van dat je het zelf hebt gemaakt, maar zal hoe dan ook een blijvende indruk achterlaten.

Conclusie

Het maken van zelfgemaakte cadeaus voor jongedames is een prachtige manier om je genegenheid en creativiteit te tonen. Of het nu gaat om handgemaakte sieraden of een notitieboek waarin je elkaar brieven stuurt, het zal hoe dan ook iets positiefs zijn. Nou, lees alles nog eens op je gemak door, schaf de benodigdheden aan en verras de jongedame met het cadeau van haar dromen.