Black Vehicle Interior

Kruimeldief Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Schoonmaken. Je weet wel. Datgene waar maar weinigen echt van houden en datgene dat daarom eerder wordt gezien als noodzakelijk kwaad. Onder dat schoonmaken valt onder andere stofzuigen. Gezien je niet altijd zin hebt om de grote stofzuiger erbij te pakken, is het misschien eens tijd om te investeren in een kruimeldief. Deze reddende engel ruimt je kruimels op tafel, huisdierhaar op de bank of stof in kieren en naden voor je op.

Een betaalbare kruimeldief is daarmee een gamechanger voor jouw dagelijkse schoonmaakroutine. In deze blog duiken we dieper in op de wereld van budgetvriendelijke kruimeldieven. We zullen nog eens extra benadrukken hoe de aanschaf hiervan je leven makkelijker maakt. Dus, ontdek welke opties er zijn en hoe je kunt profiteren van de voordelen van dit handige apparaat. Lees je gauw verder?

Kruimeldief Action

Action, de winkelketen die bekend staat om zijn betaalbare producten, heeft een assortiment kruimeldieven die perfect passen bij een budgetvriendelijke schoonmaakroutine. Ontdek de beste deals en handige tips om jouw huis snel en voordelig schoon te houden. We hebben het met liefde voor je uitgezocht.

Multifunctionele kruimelzuiger – Platinum

Prijs: €34,95

We beginnen al gelijk met een pareltje al zeggen we het zelf. Deze kruimelzuiger ziet er niet alleen chique uit, hij werkt ook nog eens als een trein. Zo kan je met een volle accu wel 30 minuten zuigen en heeft het ook nog eens een boost-functie voor extra zuigkracht. Je zuigt op die manier bijvoorbeeld alle kruimels in de ‘spleten’ van de bank weg, zonder dat je je hele bank hoeft te mollen. Verder heb je te maken met meerdere opzetstukken, ieders met hun eigen functie. Misschien nog wel het allerfijnste is dat in de kruimeldief een HEPA-filter aanwezig is. Een HEPA-filter is een luchtfilter dat kleine deeltjes zoals stof, pollen en allergenen uit de lucht verwijdert, wat schone lucht bevordert.

Sauber steelstofzuiger

Prijs: €29,95

Technisch gezien is dit geen kruimeldief, maar deze steelstofzuiger is wel als kruimeldief te gebruiken. Dat komt omdat je de steel van de stofzuiger kan veranderen naar een veel korter en ander opzetstuk. Je zuigt met gemak een aantal kruimels van tafel op, of van de bank. Wel heb je te maken met een snoer (6m lang) en dat is misschien niet erg bevordelijk voor het ‘snelle’ gebruik van het apparaat. Aan de andere kant heb je wel meteen een stofzuiger en als je deze nog niet al had, dan is het een win-winsituatie. Nog een ander voordeel ten opzichte van degene hierboven (het is geen wedstrijd, by the way) is dat je deze gewoon in de winkel kan kopen in plaats van alleen online. Scheelt toch weer verzendkosten en andere ongemakken.

Kruimeldief Lidl

Lidl, de bekende supermarktketen die je in elke uithoek van Nederland kan vinden, biedt online een breed scala aan producten van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen. Ontdek de voordelige opties, variërend van tuinartikelen tot onder andere kruimeldieven. Kijk maar eens.

SILVERCREST® Kruimeldief nat/droog

Prijs: €29,99

Kijk aan, een kruimeldief met relatief veel goede recensies én eentje zonder snoer. De krachtige Li-Ion accu maakt dat je tot maar liefst 22 minuten lang kan zuigen. Nog een voordeel is dat je niet hebt te maken met een stofzuigerzak of iets van dien aard. Sterker nog, je kan zelfs vloeistoffen in de opvangbak opvangen. Voor vloeistoffen geldt een maximum van 150 ml en voor stof wel 400 ml. Een mix van beide kan natuurlijk ook, al zal dat het schoonmaken van de bak wellicht wat moeilijker maken. Wat dan weer wel handig is, is dat het oplaadstation aan de wand kan worden gemonteerd. Zo geef je de kruimeldief een vaste plek en houdt je ‘m altijd binnen handbereik, zonder dat het teveel ruimte inneemt.

SILVERCREST® Auto-kruimeldief 12 V

Prijs: €19,99

We hebben even getwijfeld of deze kruimeldief wel in de lijst past, maar wat ons betreft wel. Hoewel het dan wel een kruimeldief voor in de auto betreft, hoef je ‘m natuurlijk niet alleen daar te gebruiken. In ieder geval is de kruimeldief te gebruiken via de 12-V sigarettenaansteker in de auto en heeft het een kabel van 3m. Je komt dus met gemak op allerlei plekken in de auto waar je. moet zijn. Dankzij het uitgebreide assortiment aan kabels kan je trouwens ook met gemak op de meest moeilijke plekken zuigen. Tussen stoelen, onder stoelen, in de kofferbak; you name it en je komt er wel. Maar goed, een verwijderbaar en dakloos stofreservoir van 400 ml is misschien niet genoeg om in één keer je auto schoon te maken. Gelukkig is het wel makkelijk verwijderbaar en kan je dus binnen no time weer verder.

SILVERCREST® Design kruimeldief

Prijs: €29,99

Over het algemeen is een stofzuiger nou niet echt een parel waar je van op kan kijken. Daarentegen is deze ✨design✨ kruimeldief wel een stofzuiger die er mooi uit ziet. Een strak design, in de kleuren wit en zwart te koop. Je ziet het stof niet zitten als je zuigt en de vorm is daarnaast ook nog een slank en strak. Verder heeft het een geïntegreerd EPA-filter en is de kruimeldief uitgerust met een krachtige Li-Ion batterij. Door dat laatste feit is de kruimeldief draadloos en laat je ‘m op door de accu te gebruiken. Het grootste nadeel aan deze kruimeldief is dat het opvangreservoir maar 100 ml betreft. Heel erg weinig, misschien wel té weinig als je het ons vraagt.

Andere budget keuzes

Maar waar koop je eigenlijk nog meer kruimeldieven, anders dan bij de Action of bij de Lidl? We zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal andere kruimeldieven voor je geselecteerd. Lees gauw verder om te ontdekken welke het betreft.

Kruimeldief Black & Decker

Prijs: €29,99

Van het merk Black & Decker wordt een kruimeldief verkocht met de aanduiding NVC115BJL-QW. Dit zegt in principe niks over het product, maar het is wel handig als je op zoek gaat naar een vergelijkingswebsites of iets dergelijks, waar je het model moet invullen. In ieder geval is de kruimeldief, indien opgeladen, altijd direct klaar om te gebruiken. Dat je niet hoeft te wachten tot het apparaat is ‘opgestart’ of iets dergelijks, heeft ermee te maken dat de kruimeldief op 3,6 Volt Lithium-ion technologie werkt. Verder is het opvangreservoir ook iets waar je gelukkig van hebt. De techniek van het verwijderen van de opvangbak is namelijk zo gemaakt, dat je het vuil nooit hoeft aan te raken. Dit kan je herkennen aan het Quick Release kenmerk.

Kruimeldief Zedar

Prijs: €29,99

Veel kruimeldieven zijn te koop voor een mooie prijs van zo’n dertig euro. Dit geeft de makers net genoeg budget om er kwaliteit neer te zetten en tegelijkertijd er genoeg op te kunnen verdienen. Zo geldt ook bij de kruimeldief van het merk Zedar. Het apparaat is extreem licht in gewicht (750 gram), is uitgerust met een HEPA-filter én heeft een accu waar je in principe tot 30 minuten lang achter elkaar kan zuigen. Bovendien is het apparaat dus draadloos en kan je proberen om elke hoek van de kamer te bereiken met dit apparaat. Verder heb je maar liefst vier opzetstukjes die je ook nog eens de mogelijkheid te geven om alles zo efficiënt mogelijk te zuigen. Gaaf, nietwaar?

Kruimeldief Vaive

Prijs: €24,95

Deze kruimeldief heeft een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Het is inderdaad geen kruimeldief met duizend reviews boven de vier sterren, maar doet het over het algemeen gewoon prima. Uniek aan deze kruimeldief is overigens de 2200 mAh lithium-ionbatterij. Het is dan wel niet goed voor 30 minuten, maar wel zeker 20 gebruiksminuten. En als je er zo over nadenkt is dat waarschijnlijk wel prima. Je bent namelijk niet bij het stofzuigen van de auto echt 20 minuten aan het zuigen. Daarentegen zuig je een minuut, zet je de stofzuiger weer uit, pak je een ander stuk, zuig je weer een minuut en zo verder. Ach, mocht je echt geïnteresseerd zijn in alle specificaties, dan raden we je aan de verkoper te raadplegen.

Koopgids kruimeldief

Tot slot een aantal tips waardoor je de beste kruimeldief voor jouw gebruikssituatie zal selecteren. Lees:

 • Type kruimeldief
  Er zijn verschillende soorten kruimeldieven beschikbaar, zoals snoerloze modellen met oplaadbare batterijen of modellen met snoer die op netstroom werken. Bedenk welk type het beste bij jouw gebruikssituatie past. Snoerloze kruimeldieven bieden meer flexibiliteit, terwijl kruimeldieven met snoer doorgaans krachtiger zijn.
 • Zuigkracht
  Zuigkracht is essentieel voor de effectiviteit van een kruimeldief. Controleer de specificaties om ervoor te zorgen dat de gekozen kruimeldief voldoende zuigkracht heeft om kruimels en vuil effectief op te nemen.
 • Batterijduur
  Als je voor een snoerloze kruimeldief kiest, let dan op de batterijduur. Een langere batterijduur is handig als je grotere schoonmaaktaken wilt uitvoeren zonder onderbrekingen.
 • Filtersysteem
  Kruimeldieven met HEPA-filters zijn ideaal als je allergieën hebt, omdat ze kleine deeltjes en allergenen uit de lucht filteren. Overweeg een kruimeldief met een hoogwaardig filtersysteem.
 • Accessoires
  Sommige kruimeldieven worden geleverd met handige accessoires, zoals borstels en spleetmondstukken. Deze kunnen handig zijn voor specifieke schoonmaaktaken, zoals het reinigen van meubels of moeilijk bereikbare hoeken.
 • Onderhoud
  Controleer hoe eenvoudig het is om de kruimeldief schoon te maken en te onderhouden. Afneembare en wasbare onderdelen zijn vaak praktisch voor een langdurige functionaliteit.

Kijk aan, deze tips zullen je ongetwijfeld hebben geholpen bij de keuze voor jouw perfecte kruimeldief. Alvast veel plezier van je aankoop en geniet binnenkort van een nóg schoner huis.