dog's face

Deze items moet je als hondeneigenaar in huis hebben

Als nieuwe hondeneigenaar is het te begrijpen dat je misschien nog niet helemaal weet welke spullen handig zijn om in huis te halen. Als eerst zal je natuurlijk de basics, zoals een hondenmand, voer- en waterbakken kopen. Maar, er zijn nog zo veel meer spullen die handig zijn voor hondeneigenaren. Hiervan hebben wij er drie voor jou uitgezocht. Ben jij benieuwd naar een aantal spulletjes die je als hondeneigenaar zou moeten aanschaffen? Lees dan zeker dit artikel met ons mee.

Kom de warme zomer door met een speciale koelmat voor je hond

Een tip die vooral nu in de zomer van pas komt, is om een koelmat voor je hond te kopen. De extreme hitte is voor niemand fijn, en ook niet voor je hond. Daarnaast is oververhitting van je hond ook nog eens slecht voor de gezondheid voor het beestje. Bedenk je daarbij ook dat je hond een dikke vacht heeft die nog meer warmte vasthoudt. Hoe zorg je er dan voor dat je hond kan genieten van een comfortabel klimaat? Een koelmat kan een goede oplossing bieden. Deze werkt namelijk zo: de koelmat bevat een speciale gel die afkoelt wanneer je hond er op gaat liggen. Zo kun je deze dus overal mee naar toe nemen, en heb je geen elektriciteit nodig  om deze te laten werken. Daarnaast is een simpele koelmat voor je hond goed betaalbaar. Echt een aanrader dus!

Bewaar de veiligheid met een muilkorf

Als beginnende eigenaar van een hond ben je er vast nog niet aan toegekomen om de training van je puppy volledig af te ronden. Ongetrainde honden kunnen soms nog wel eens onvoorspelbaar zijn en kunnen de neiging hebben om te bijten. Dit kan niet alleen jezelf, de dierenarts maar ook de honden die je tijdens een wandeling tegenkomt, in gevaar brengen. In dat geval kan een muilkorf voor honden absoluut niet aan je collectie ontbreken. Verder kan een muilkorf ook in andere gevallen handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan je kleine neefje of nichtje dat op bezoek komt. In zo een geval wil je met alle zekerheid voorkomen dat er een bijtincident plaatsvindt.

Train je hond met een clicker

Tot slot hebben wij de clicker voor je geselecteerd. Dit handige apparaatje maakt een hard klikgeluid waarmee je het gedrag van je hond kunt sturen. Gebruik de clicker bij de training, zodat je in het dagelijks leven de clicker kunt gebruiken om je hond te laten gehoorzamen.